2012. szeptember 25., kedd

Avokádó- és tonhalkrém

Tegnap a Vacsoracsata ismétlését adták az egyik tv csatornán, ahol Gallusz Niki foglalt állást a sok gyümölcs - és zöldség fogyasztása mellett, és készített egy avokádókrémet, melyet muszáj volt másnap produkálnom vacsorára. Szerencsére férjemnek sikerült finom, puha, érett gyümölcsöt! hoznia, mert én hiába tapogattam végig három üzlet kínálatát. Mivel elnyerte tetszésünket, gyakran fog ezután szerepelni az asztalunkon, pláne, hogy milyen egészséges. Lúgosító ételként tartják számon, számos macro- és microelemet, kalciumot, káliumot, magnéziumot, vitaminokat, egészséges zsírokat, rostokat tartalmaz. Nátrium- és koleszterinmentes zöldségízű gyümölcs. Hogy ne legyen uncsi a választék, egy tonhalkrémet kapott párjául, sok-sok zöldséggel kiegészítve.
                                                                   
                                                                        Recept:

Avokádó krém: 1 közepes érett avokádó, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpos ek. tejföl, só, bors, 1 tk. mustár, 1 tk. majonéz, chili, 1/2 fej hagyma, pár csepp citromlé

Tonhalkrém: 200 g olajos tonhalkonzerv, 3 ek. vaj, 1 púpos ek. mustár, 1/2 fej hagyma, 1 ek. citromlé, 1 ek, majonéz, só, bors, 1 főtt tojás

A hozzávalókat nyilván egyéni ízlés alapján, kóstolással tudjuk beállítani. Csak turmixoljuk pépesre a hozzávalókat, friss kenyérrel, pirítóssal zöldségekkel fogyasszuk. Az avokádóhoz nagyon passzol a sárgarépa.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése