2012. szeptember 18., kedd

Sütőtökös-fetás penne

Hát, igen! Utolért idén is a sütőtök láz! Ez az egyik kedvenc őszi saját kísérletezésű receptem, de most kicsit másképp csináltam, mint eddig és talán még finomabb lett. Korábban a sütőtököt felkockázva a lilahagymával együtt pároltam puhára fedő alatt kevés vízzel felöntve, most sütőben sütöttem meg, így sokkal jobban előtérbe került a sütőtök édeskés íze. Ha ezt az adagot megcsináljuk és ketten vagyunk rá, akár két-három főétkezés is kitelik belőle, de így egyszerűen megvan a hétvégi kaja; és annyira szeretjük, hogy nem tudunk ráunni!

                                                   Recept 4-6 főre (étvágyfüggő)

kb. 0,7-0,8 kg sütőtök, 2 fej lilahagyma csíkokra vágva, 1 doboz fetasajt, 25-30 dkg húscsíkos szalonna felcsíkozva, 4-500 g penne

A sütőtököt felszeletelve 190 fokos sütőben 45-50 perc alatt puhára sütjük sütőpapíron. Amíg készül, a szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük. A megmaradt zsiradékon a lilahagymát közepes lángon puhára pároljuk, majd kissé karamellizáljuk. A tésztát kifőzzük. A tököt a héjából kikaparjuk, amolyan rusztikusan, összeforgatjuk a szalonnával, hagymával és hozzászedjük a pennét. A fetát belemorzsoljuk, hogy a meleg tésztától kissé megolvadjon, de darabos maradjon, így ez adja meg a kellő sósságát a tésztának.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése