2012. szeptember 2., vasárnap

Narancsos kacsa II. avagy hogy csinálja Rákóczi Feri

Már az első narancsos kacsa variációra való igényt is ez a recept hívta életre, de akkor nem sikerült rálelnem. Később előkerült és elkészült. Míg az előzőleg posztolt egy édeskésebb variáns, addig ez a pikánsabb édes-savanyú-fűszeres kategória. Nekem mindkettő nagy kedvenc. Ez ráadásul pofon egyszerű és ínyencvacsora, ha el akarjuk kápráztatni áldozatainkat.

                                                                     Recept:
 1 kacsamell filé, 2 narancs, 3 ek. méz, 2 ág rozmaring, 1 dl olivaolaj, 1 ek. libazsír, 1 kk. chilipehely vagy fél kimagozott chili, 4 gerezd fokhagyma, 1 piros kaliforniai vagy kápia paprika, 50 g fenyőmag vagy dió, 2 csokor petrezselyem, pappardelle, parmezán, só, bors

A kacsát felvágom fél cm vastag ,1 cm széles hosszú csíkokra. A narancs héját nagyon vékonyan meghámozom, csíkozom, erre a legmegfelelőbb, ha speciális narancshéjcsíkozót használunk. Összekeverem az egyik narancs kifacsart levét, a 2 narancs héját, mézet, chilit, olajat, rozmaringot és legalább fél napra ebben a szószban pácolom a húscsíkokat. A tésztát kifőzzük olaj nélkül. Minden liter vízhez 10 g só kell, hogy a tészta ne ragadjon össze.  A zsiradékban kisütöm a kacsát és a fokhagymát néhány perc alatt, hozzádobjuk a felcsíkozott paprikát, majd a páclevet. Só-borsozzuk. Kb. 5-8 perc alatt besűrítjük a szaftot, petrezselyemmel meghintjük, pirított fenyőmaggal vagy dióval és parmezánforgáccsal tálaljuk. Aztán bezsebeljük a bókokat.
Köszi, Feri!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése