2012. április 25., szerda

Mázas csirkeszárny

Ezt a receptet Stahl Judit publikálta honlapján. Amióta megkóstoltuk, a rabjává váltunk! Minden héten legalább egyszer, de van amikor kétszer is elkészítjük. Muszáj vagyok veletek megosztani, hogy minnél nagyobb rajongótábora alakuljon ki a mázas csirkeszárnynak. Lehet egyszer saját Facebook oldala is lesz ;-)
A képen szereplő példányokat "a férj" mázolta be, aki szintén szeret a konyhában tüsténtkedni. Ő már fejből vágja ezt a recptet.
Az eredmény szaftos, omlós pipiszárny, mely után nem röstelljük lenyalni mind a tíz ujjunkat. Rizzsel, salival szeretjük.


                                                                       Recept
 4 ek. ketchup, 4 ek méz, 4 ek. olaj, 4 ek szójaszósz, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 14-16 db csirkeszárny,1 tk. koriánder, 1 tk. római kömény,1 kk. chilipehely,

A koriándert és a rómaiköményt serpenyőben illatosra pirítjuk, majd mozsárban összetörjük. Összekeverjük a fűszert a többi hozzávalóval, megforgatjuk benne a szárnyakat, a maradék szószt ráöntjük. 200 Celsius fokra előmelegített sütőben 45 percig alufólia alatt sütjük, majd levesszük a fóliát és kedvünk szerinti pirosra pirítjuk.

1 megjegyzés: