Recept (2 személyre):
20 dkg csirkemell felkockázva, 4 levél bok choy vagy pak choy 1 cm-es csíkokra vágva, vagy ha ez nincs, akkor kínai kel is megteszi, fél piros- és sárga kaliforniai paprika kis kockákra vágva, 2 ek. olivaolaj, 2 dl édes chili szósz, 0,5-1 dl 100%-os narancslé, 1 ek. friss, aprított gyömbér, 3 gerezd préselt fokhagyma
200 g farfalle
A tésztát feltesszük főzni. Az édes chiliszószt összeforraljuk a narancslével és a gyömbérrel.
A hús 1-2 cm-es kockákra vágjuk, az olivaolajon egy wokban megpirítjuk, majd a fokhagymát is 1 perc alatt megpirítjuk. Só-borsozzuk, hozzáadjuk a kaliforniai paprikát és a bok choyt, átpirítjuk, majd felöntjük a narancsos chiliszósszal. A szószt kissé karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a kifőtt tésztát. Parmezánnal, bazsalikommal tálaljuk.
Szia,
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, nekem is kedvencem!!! Köszi, hogy megosztottad!!!:)))))))
Andi
Ja, és még egy dolog: az Ázsia Center 2. emeletén van egy üzlet az étkezdék legsarkában, ahol magyarul ugyan alig beszélnek, de bokchoy és hozzá hasonlatosságok mindig vannak.
TörlésKedves Andi!
VálaszTörlésJó étvágyat hozzá! Majd üzend meg légyszi, milyennek találod, ha elkészítetted!
Kedves Gyorci!
VálaszTörlésMegcsinaltam a receptet, es tokeletes lett. Mint a Vapianoban. koszonom neked!
Én is köszönöm! nagyon szuper!:)
VálaszTörlésKedves Györci,
VálaszTörlésMost találtam rá erre a bejegyzésedre. A receptedet követve mi is megfőztük és nagyon jó lett. Kb tényleg ugyan az mint a Vapianoban.
Köszönjük
Mi az a bok choy vagy pak choy
VálaszTörlés