2012. május 17., csütörtök

Narancsos-marcipános kalácspuding

Egy kis csajos délután keretében született meg ez a gyorsan összedobható kalácspuding, melyet majdnem bennfelejtettünk a sütőben, de szerencsére egy kis porcukor elégnek bizonyult a hiba elfedésére. Mi vízzel készítettük, hogy tejcukorérzékenyek is fogyaszthassák, de tejszínnel az igazi! Nagyon jó módszer a megszáradt kalács eltüntetésére.



                                                                           Recept:

1 (száraz) kalács felszeletelve,  2,5 dl tejszín, fél dl frissen facsart narancs leve, 1 narancs reszelt héja, 4 ek cukor, 3 tojás, 5 dkg vaj, 0,5 dl cointreau, 5 dkg reszelt marcipán

A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük. A kalácsot egy tűzálló tálba helyezzük. A tojásokat, a tejszínt, narancslevet, narancshéjat, marcipánt cointreau-t és marcipánt kézi mixerrel elkeverjük. Ráöntjük a kalácsra a masszát és sütöben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral, mandulával megszórva tálaljuk.

4 megjegyzés: