Recept:
Tészta: 200 g liszt, 1 tojás sárgája, 120 g hideg, felkockázott vaj, 3 ek. hideg víz, csipet só
Feltét: 70 g vaj, 180 g cukor, 8-9 szelet ananász, 1 ek. citromlé
A lisztet, vajat elmorzsáljuk, majd hozzáadjuk a tojást, vizet, sót. Gyorsan tésztát gyúrunk belőle, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt 190 Celsius fokra melegítjük.
25 cm átmérőjű, sütőben is használható edényben a felolvasztott vajban a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az ananászt és a citromlét. 30-40 perc alatt elpárolog az ananász nedvességtartalma és a gyümölcs is szép karamellás árnyalatot kap.
A tésztát lisztezett felületen kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a tortaforma és ráhelyezzük az ananászra. A széleit benyomkodjuk. Sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük. 5 perc után kiborítjuk a tortát és fagyival créme fraiche-sel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése