A maradékok újrahasznosítása volt a cél, amikor ez a recept született. Rejtőzködött a hűtőben egy fél csomag zöldspárga és egy kis mennyiség koktélrák, mely kiválóan illett egymáshoz
A pici a toscanai Siena területéről származó tészta, mely lisztből és vízből készül, kézzel sodorják, olyan, mint egy duci spagetti. Ezért is szeretem a Lidl áruház nemzetközi kínálatát felvonultató heteket, mert mindig jó minőségű tradícionális termékekhez juthatok hozzá. Természetesen spagettivel is kiválóan működik.
Recept
30 dkg tészta, kb. 20 db spárga, 10-15 dkg koktélrák, 1 fej hagyma, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 tk chilipehely, 2 ek. vaj, 2 ek. olivaolaj, 1 ek. földimogyoró, 2-3 ek szójaszósz, felaprított petrezselyem, só, bors
A vajon megpirítjuk a hagymát és 1 gerezd fokhagymát, majd hozzáadjuk a 2-3 cm-es darabokra vágott spárgát és pár perc alatt puhára pároljuk. Só-borozzuk ízlés szerint.
2 ek. olivaolajon megpirítjuk a 4 gerezd fokhagymát, majd hozzáadjuk a rákot, és mindkét oldalát 1-2 perc alatt megpirítjuk, a végén hozzáadjuk a chilit és a petrezselymet és 1 perc alatt átforgatjuk. Ha van otthon fehérbor, azzal gazdagíthatjuk az ízét, nekem most nem volt, így ezután só-borsoztam.
A tésztát kifőzzük sós vízben a leírás szerint, kiszedjük, majd hozzákeverjük a spárgát, rákot mogyorót és szójaszósszal, kevés főzőlével krémessé és ízessé tesszük a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése