2012. május 15., kedd

Saláta spárgával, fetával diós-tokajis mártással

A mi hűtőnk alapján aztán nem lehet azt mondani, hogy fogyókúrás család lakik a lakásban! Most is volt benne egy kis feta, saláta, spárga, gránátalma, csirekemell. De mit is lehetne vele kezdeni?
 A BBCFood-on találtam egy receptet: Meleg füge, feta, spárga saláta címmel, ezt próbáltam az alapanyagokhoz igazítani. Az biztos, hogy legközelebb fügével is megkóstoljuk. De a fetás-boros-diós szósz is visszatérő vendég lesz nálunk!

                                                                          Recept:

20 dkg csirkemell filé, 1 jégsaláta, 5-6 db spárga, olaj a sütéshez
Diós-tokajis szósz: 50 g dió1,5 dl tokaji aszú (eredetiben portói), 1 ek. vaj, 50 g fetasajt, 1 ek méz,
Dresszing: fél citrom leve, 6 ek. olivaolaj só, bors,
Díszítéshez apróra vágott menta, 1/4 gránátalma magja 50 g morzsolt feta.

A csirkemellet felkockázva kisütjük, enyhén só-borsozzuk (a feta sós!). A salátát apróra tépjük, meglocsoljuk a citromlével, olivaolajjal, só-borsozzuk. A diót serpenyőben megpirítjuk. A bor-méz keveréket serpenyőben besűrítjük 2/3-ára, hozzádjuk a diót, tovább sűrítjük 1/3-ra a szószt, majd beleolvasztunk 50 g fetát és 1 ek. vajat. A spárgát 1 ek olajon 5-10 perc alatt megpirítjuk.
A saláta összeállítása: A dresszinges salátához hozzáadjuk a csirkemellet, a felaprított spárgát, rámorzsoljuk a fetát, meglocsoljuk a diós-fetás szósszal, gránátalma magokat szórunk bele és mentával megkoronázzuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése