2012. június 11., hétfő

Sáfrányos burgonyakrémleves kagylóval

Egyik szerda délután látogatást tettem a Blanchir nevű budapesti főzőiskolában egy grillparty keretében. Nagyon csábítóan hangzott a menüsor, mert volt benne kagylós leves és végre beavatást nyerhetek a steakkészítés rejtelmeibe, ezért nem volt kérdés, hogy ott a helyem. Szerencsére az ár is nagyon kedvező volt, mert egy kuponos cég által sikerült hozzájutnom.
A Gellért szálló mögött elhelyezkedő főzőiskola már az ajtón keresztül is nagyon hívogató, kellemes helynek ígérkezett, de belépve sem csalódtam. Pasztell színű falak, francia feliratok, welcome bor,10 férőhelyes kis gusztusos konyha, jó alapanyagok, kedves emberek. Természetesen mindez hozzájárult, hogy jó hangulatban teljen a háromórás főzőcske.
A leves, melyet elkészítettünk egy sáfrányos burgonyaleves feketekagylóval. Nagyon egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor komplex ízvilágú, laktató fogás. Biztos, hogy gyakran fog szerepet kapni az otthoni menüsorban! A receptért köszönet Végh Tamásnak.

                                                           Recept 2 személyre:

1 fej hagyma apróra vágva, 2 kisebb szem burgonya, 1 cs. sáfrány, 1 l húsalaplé, 2 dl tejszín, 20 darab feketekagyló megtisztítva, 2 ek. vaj, 2 ek olivaolaj, 1 dl fehérbor, 2-3 gerezd aprított fokhagyma1 cs. petrezselyem apróra vágva, bors, só

A hagymát egy kis olajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a burgonyát, ezt is pirítsuk pár percig. Szórjuk bele a sáfrányt, keverjünk rajta néhányat, amíg az olaj kioldja a sáfrány színét, majd öntsük fel az alaplével. Közepes lángon főzzük puhára a krumplit. Turmixoljuk le, majd keverjük hozzá a tejszínt. A kagylóhoz a vaj olivaolaj keverékét hevítsük fel, tegyük bele a kagylót és adjuk hozzá a fokhagymát és a petrezselymet. Ha kinyíltak a kagylók, öntsük fel a borral és pár percig főzzük. Ha kész a kagyló, tegyük héjastól a levesbe és forraljuk fel együtt. Ízesítsük só-borssal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése