2012. június 15., péntek

Mangó chutney

Valami lehet a levegőben vagy a Hold állása arra determinál ma sokunkat, hogy befőzzünk. Mivel Mirma barátnőm levendulás, bazsalikomos és marcipános eperlekvárt készít (remélve, hogy úgyis kapok belőle), én nekiálltam mangó chutney-t készíteni. Hozzá mézes-mustárral megkent rozskenyeret ettem salátával, sonkával, sajttal és eperrel. Remek párosítás volt!
A mangó chutney egy indiai étel, melynek az a lényege, hogy az édes-sós-csípős-savanyú ízek harmóniába kerüljenek. Húsételek kísérőjeként is nagyon finom.

                                                                      Recept:

1 db érett mangó 1x1 cm-es kockára vágva, 1 fej nagy hagyma apróra vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek. barna cukor, 1 ek. ecet vagy limelé, chilipehely ízlés szerint, só, bors, 1/4 kk. őrölt római kömény, 1 tk. apróra vágott gyömbér

A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az összes többi alkotóelemet és folyamatosan vízzel felöntve addig pároljuk, míg a mangó meg nem puhul. Kb. fél órát vesz igénybe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése