2012. június 25., hétfő

Mojo picón

A mojo szó Spanyolországban a szószok összefoglaló neve. Három évvel ezelőtti nászutunkon Teneriffén kóstoltuk meg a mojo picont (piros mohót) a kanári csirke illetve a pappas arrugadas (ráncos burgonya) kísérőjeként, ami akkor nagyon bejött. Valahogy azóta feledésbe került, de tegnap este eszembe jutott és megkívántam. :-)
A receptet először a www.mojopiconrecetascanarias.com találtam. Ez a verzió 2 fő részére szól és 6 gerezd fokhagymát tartalmaz, szerintem brutál erős, emlékeimben sem rémlik ez az intenzív íz. Ezért legközelebb 2-3 gerezd fokhagymát teszek csak bele, de ízlés dolga. Aki bírja, egye! A mostani eredeti változatot lehet aztán gazdagítani egy darab sütőben feketére megsütött piros kaliforniai paprikával, melyről az égett külső héjat eltávolítjuk, vagy egy pépesített paradicsommal.

                                                             Recept 2 személyre:

2-3 (6-aki erősen szereti) gerezd apróra vágott fokhagyma, chili ízlés szerint, 7 ek. olivaolaj, 2 ek. fehérborecet, 1/2 dl víz, 1/2 tk őrölt római kömény, 1 tk. piros paprika, kb. fél tk. só

Az egészet mozsárban összetörjük vagy mixerrel pürésítjük.
Hozzá burgonyát vízben kifőzünk majd száraz, sóval megszórt serpenyőben addig pirítjuk a krumplit, amíg kissé ráncos nem lesz. Ez a pappas arrugadas.


És egy kis kedvcsináló a Kanári-szigetekhez, Tenerifféhez:







Aki szeretne egyszer eljutni, annak szívesen adok tippeket egy feledhetetlen, de pénztárcakímélő nyaraláshoz!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése