2013. május 16., csütörtök

Spárgakrémes conchiglie

Végre megérkezett a 2013-as spárgaszezon is! Már április óta vártam, hogy megjelenjen a zöldségespultokban ez a folsavban gazdag, kalóriaszegény, friss zöldség és feltankoljuk a tél folyamán vitaminoktól kiüresedett szervezetünket egészséges szezonális zöldségekkel. Most egy húsmentes tésztában végezte a spárga, igaz volt miatta egy kis reklamáció, de szerintem egy nagyon friss ízű pesto született belőle. Ha valaki nagyon húsimádó, egy kis pirított baconnel meg lehet még dobni.

                                                                       Recept:

1 csomag spárga, 3 dkg mandula, 3 ek. reszelt parmezán, 1-1,5 dl olivaolaj, só, bors, citromlé
Fejenként 100 g tészta.

A spárgák szárát meghajlítjuk és ahol eltörik, ott jó. A fás részt nem használjuk fel. 5 percre forrásban lévő sós-citromos vízbe dobjuk a spárgát.  Kiszedjük és a spárgasípokat levágjuk, félretesszük.  Közben a spárga főzőlevében kifőzzük a tésztát az előírás szerint. Amíg a tészta fő, a spárga szárát robotgépben a többi összetevővel krémesre turmixoljuk. A mandula helyett tehetünk bele bármilyen más olajos magot, diót, kesudiót, fenyőmagot, mogyorót. A pestot a tésztához keverjük, hozzáadjuk a sípokat, és parmezánnal megszórva, pár csepp citrommal meglocsolva tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése