2013. május 9., csütörtök

Pisztráng mazsolás kelbimbóval

Anyukámtól kaptuk ezt a négy csodaszép pisztrángot, akik csak egyszerűen sóval-borssal lettek fűszerezve és szép pirosra sütve. Szeretem, ha egy halrecept nincs túlbonyolítva, így érvényesülhet legjobban a természetes íze. Itt is a fakszni a köretre volt a jellemző, melyet KicsiVú publikált. Aki szereti az ázsiai konyhát, annak ez a sós-édes-savanyú kelbimbó telitalálat lesz.

Recept:

4 ek. forró vízbe áztatott mazsola, 1 kg kelbimbó, 3 ek. szójaszósz, 2 ek. rizsecet, 4 ek. méz, 1,5 dl olivaolaj, só, bors

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kelbimbó külső leveleit lehúzzuk, torzsáját levágjuk és 2-3 percre forró vízbe dobjuk. Kivéve megszárítjuk, félbevágjuk, majd kiolajozott tepsibe helyezzük. Hozzákeverjük az összes többi résztvevőt és 20 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése