2012. december 9., vasárnap

Sültcsirke mascarponés céklás burgonyával

A Blanchir főzőiskolában szerepelt ez a recept az őszi ételek palettáján, amiről sajnos egy kis betegség miatt lemaradtam. De hála Zsuzsi barátnőmnek, ő állta a sarat, így megkaptam az áhított köret receptjét. Mivel a cékla nagyon egészséges szezonális zöldség, igyekszünk minél többször fogyasztani, nem csak a kicsit már unalomig csépelt ecetes cékla formájában. A csirkesült csak "úgy" került a képre, itt most nem ő volt a főszereplő.

                                                                         Recept:

 fél kg apró szemű burgonya héjában megfőzve, 2 fej cékla, olivaolaj, só, bors,1 fej hagyma felkarikázva, 3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve, pár evőkanál mascarpone

A megfőtt burgonyát megpucoljuk és a céklával egyetemben felkarikázzuk. A hagymát olivaolajon megpirítjuk, majd egy percre közepes lángon a fokhagymát is megpirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, őt is átpirítjuk, majd a legvégén mehet bele a cékla és az egészet mascarponéval elkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése