2012. december 29., szombat

Lazacsteak édesburgonypürével

Maga a hal elkészítése nem egy nagy "wasistdas". Csak az alap fűszerek kerültek rá: só. bors, citromlé. A hangsúly a köret egészségesebbre cserélésén volt. Így lett a burgonyapüréből édesburgonyapüré. Az édesburgonya másnéven batáta nem áll rokonságban a mi krumplinkkal, a hajnalkafélék családjába tartozik. Gazdag C-vitaminban,. ásványianyagokban (foszfor, kálium, magnézium, kálcium , vas, szelén stb), B1, B2, B6, E vitamint, valamint fehérjét is tartalmaz. Jó antioxidáns, daganatmegelőző hatással bír. Íze leginkább egy édes sütőtökre emlékeztet, fűszerek közül a frissen reszelt szerecsendió passzol hozzá nagyon jól. Használhatjuk sültkrumpli alternatívájaként, készíthetünk belőle tócsit.
                       
                                                                     Recept 4 főre:

kb. 1 kg édesburgonya,  tej, 5 dkg vaj, só, szerecsendió

A batátát 15 perc alatt megfőzzük sós vízben, majd meghámozzuk, összetörjük, ízesítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése