2014. február 9., vasárnap

Sós karamell

Egyik este nagyon megkívántam egy kis édességet, de semmi nem volt itthon. Gondoltam, kotyvasztok valamit, szétnéztem mi van a hűtőben, és pont egy megbontott tejszín árválkodott benne. Így minden adott volt a sós karamell készítéséhez. Aztán valaki megkívánta a fagyit, így végül öntetként végezte. De sütikhez is finom. Gordon receptjét követtem.

Recept:
12,5 dkg cukor, 2 ek. víz, 75 ml tejszín, 2,5 dkg vaj, só(fleur de del)

A cukrot felöntöm vízzel és elkezdem magas lángon megolvasztani, mikor a cukor teljesen kikristályosodik. Ezután hirtelen kezd olvadni(barnulni), vegyük vissza a hőt közepesre és kavargassuk folyamatosan. Mikor szép aranybarna vegyük le és sózzuk ízlés szerint.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése