2014. január 11., szombat

Makrélás-brokkolis rizottó szójaszósszal

Szeretem a fél óra alatt elkészíthető vacsorákat, melyek kevés alapanyagból készülnek, ugyanakkor ízletesek. Pont árválkodott a hűtőben egy fél brokkoli, amit így sikerült a fonnyadástól megmenteni. Az ihletet a Wasabi étterem egyik rizskörete adta: a pirított rizs cukorborsóval és brokkolival. Sajnos füstaromám nem volt itthon, pedig az még nagyot dobott volna az ízvilágon.

                                                                        Recept:
300 g rizottó rizs, kb. 7 dl alaplé zöldfűszerkockából, 1 doboz konzerv makréla filé, fél fej brokkoli rózsáira szedve, kb 2-3 ek. szójaszósz, 2 ek. olivaolaj,  1 ek. földimogyoróolaj

A brokkolit megfőzöm pár perc alatt. A rizst az olivaolajon megpirítom, majd elkezdem közepes lángon apránként felengedni az alaplével. Lefedem, de közben gyakran megkeverem és pótolom az alaplevet. Így kb. 18-20 perc alatt megpuhul al dente a rizs. Ezután egy wokban felhevítem a mogyoróolajat, majd megpirítom benne a lecsepegtetett brokkolit, ezután a rizst is hozzá adom és ízlés szerinti sósságot adok neki szójaszósszal. Pár percig sütöm, hogy kicsit füstös íze legyen. A végén belekeverem a halat és még néhányszor átforgatom az egész rizottót a wokban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése