2012. augusztus 6., hétfő

Anyukám szilvás pitéje

Sajnos ebben a 40 fokos melegben nincs sok kedvem bekapcsolni a sütőt, így ritkán állunk a tűzhely mellé. Ilyenkor egyébként is a gyümölcsöt kívánja az ember, de a hétvégén szüreteltük először leendő otthonunk kertjének szilvatermését , ez adta az apropóját, hogy mégis erőt vegyek magamon. A saját szilvából készített lepény sokkal jobban esett, mint valaha is bármikor. A recept pofonegyszerű. Csak összedobáljuk az hozzávalókat egy tálba, elkeverjük homogénre, és a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ez a mennyiség kb. egy 20x30 cm-es formához elegendő. Bármilyen gyümölcs jól passzol hozzá.

                                                                   Recept:
4 tojás, 1 pohár joghurt, innentől kezdve a joghurtos műanyagpohárral mérünk ki 1 pohár étolajat, 2 pohár cukrot, 3 pohár lisztet és adunk hozzá fél csomag sütőport. Mindezt elkeverve kb. 25-30 perc alatt 175 Celsius fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tűpróba!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése