2012. július 8., vasárnap

Svájci csokis lepény

Nem tudom, van-e még olyan őrült, aki a kinti 40 Celsius fokos melegben nekiáll bekapcsolni a sütőt, de mit tegyek, ha jobb szeretek vendégségbe menet házi készítésű meglepetéssel kedveskedni. Így aztán nekiálltam egy Stahl recept alapján ennek a finom csupa csoki lepény elkészítésének.

                                                                     Recept:
Tészta: 15 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 1 csipet só, 1 csipet cukor, 1 tojás, 3-4 ek. hideg víz, 10 dkg hideg, felkockázott vaj
Krém: 2 dl habtejszín, 100 g étcsoki, 200 g toblerone

A tésztához a lisztet, mandulát cukrot, sót és a vajat elkeverjük késes robotgéppel morzsás állagúvá. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és a vizet, gyorsan gombóccá gyúrjuk és folpackban legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Egy 24 cm-es piteformát kivajazunk, lisztezünk. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük. A tésztából lisztezett felületen 26 cm átmérőjű kört nyújtunk, majd a formába egyengetjük és villával megszúrkáljuk. Sütőpapírt helyezünk rá és pitesúlyt szórunk a közepébe, így vakon sütjük 10 percig. Levesszük a papírt, majd 175 fokon további 20 percig sütjük. Ha megsült, megkenjük a tésztát a tojásfehérjével és hagyjuk kihűlni. A csokit felaprítjuk nagyon apróra, a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a csokira, majd kézi habverővel elkavarjuk. Ráöntjük a masszát a pitére és hűtőben hagyjuk 5-6 órát dermedni. Tejszínhabbal kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése