Este megkóstoltuk, nagyon jót aludtunk utána! :-)
Recept:
200 g darált mák, 80 g cukor, 40 g puha vaj, 5 g sütőpor, 2 tojás, 2 ek. kandírozott narancshéj, 250 g mascarpone, 1 csomag vaníliás cukor, 1 gránátalma magja
A tojássárgáját keverjük fehéredésig a cukor felével (3-4 perc), a cukor másik felével verjük kemény habbá a tojásfehérjét. A sütőport keverjük el a mákkal, dolgozzuk össze a cukros tojássárgájával, a narancshéjjal és a puha vajjal. A fehérjét óvatosan forgassuk hozzá, hogy ne törjön a hab. Kivajazott formában 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percet süssük. Ha pirulna, takarjuk le alufóliával. Hagyjuk kihűlni. Keverjük ki a mascarponét a vaníliáscukorral, opcionálisan 1 ek cukrot még adhatunk hozzá, ha túl semleges az íz. Kenjük rá a torta tetejére, oldalára és borítsük be a gránátalma magjaival a kész művet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése