2012. április 22., vasárnap

Kandírozott ibolya

Ez a bejegyzés most nem igazán a főzőcskéről fog szólni, hanem inkább egy kis kuriózum. Talán még pont tart az ibolyaszezon, de ha az nem, árvácskához szinte bármikor hozzájuthatunk és van egy honlap is, ahol egész évben kínálnak friss, ehető virágokat, melyeket házhoz is szállítanak.Régóta figyelgettem már a piacon a kandírozott ehető virágokat, melyeket horribilis áron kínálnak, így eddig kimaradtak az életemből.Néhány hete azonban a munkahelyem udvarán szinte szembejött velem a lehetőség, mikor gyönyörködtem a frissen előbújt tavaszi virágokban, amikoris megszállt az ihlet.
 Miért is ne próbálkozhatnék meg én magam a kis ibolyák tartóstásával. Nem egy ördöngösség, inkább csak türelem kérdése.
Már csak arra várok, hogy méltó helyükre kerülhessenek az elkészült ibolyák, leginkább egy elegáns esküvői desszerten tudnám elképzelni dekorációként. Kedves barátnőim, nem akar valamelyikőtök férjhez menni???


Hozzávalók:
megmosott, megszárított ibolya; enyhén felvert tojásfehérje, porcukor, kisméretű ecset

A virágok szirmait ecset segítségével átkenjük a tojásfehérjével, majd porcukorral megszórjuk. A felesleget lerázzuk róla. Sütőpapíron hagyjuk 1-2 napig száradni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése