2014. január 16., csütörtök

Diós-mazsolás spagetti

A mostani vacsora kritériuma az volt, hogy olyanból készüljön, ami van itthon és max. 30 perc alatt fél kezemben a gyerekkel elkészüljek vele. Jelentem megvolt! Csak a diótöréshez és hagyma szeleteléshez tettem le, egyébként imádja nézni, ami a konyhában történik, így csak kiskuktának nevezem. A receptet egy Stahl magazinban találtam, aki mindig tud szolgálni gyors finomságokkal.

                                                                           Recept

300 g spagetti, 5 ek. mazsola, 5 ek. apróra tört dió, 2 ek. olivaolaj, 2 fej hagyma felaprítva, 50 g parmezán, 1 csokor petrezselyem felaprítva, 2,5 dl alaplé, só

Amíg a tészta fő, elkészítjük a feltétet. A hagymát az olajon 8-10 percig pirítom, majd beledobom a mazsolát és felöntöm az alaplével. Pár perc alatt összeforralom, hogy kicsit besűrűsödjön. Hozzászedem a kifőtt tésztát, belekeverem a diót, sajtot, petrezselymet és ha kell sózom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése