Az alapmuffin recept: http://www.nyammm.hu/2013/03/cupcake-heaven-vol2-husveti-cupcake.html.
Én feleztem a hozzávalókat, így 12 db muffin lett belőle.
A csokoládé ganache receptje:
2 dl legalább 30% zsírtartalmú tejszín, 100 g tejcsoki, 100 g 75% kakaótart. étcsoki, kb. fél dl kávé, 3 tk. rumaroma
A tejszínt felforralom és az apróra tört csokira öntöm, és elkeverem, míg a csoki felolvad. Hozzáadom a kávét és a rumot. Hűtőbe teszem. Ha sűrű krémes, habzsákból kinyomva a kihűlt muffinokra nyomom. Célszerű először a krémet elkészíteni, hogy mire a muffin kihűl, már díszíthessük is. Plusz megfejeltem muffinonként egy fél eredeti párizsi kockával.
Én feleztem a hozzávalókat, így 12 db muffin lett belőle.
A csokoládé ganache receptje:
2 dl legalább 30% zsírtartalmú tejszín, 100 g tejcsoki, 100 g 75% kakaótart. étcsoki, kb. fél dl kávé, 3 tk. rumaroma
A tejszínt felforralom és az apróra tört csokira öntöm, és elkeverem, míg a csoki felolvad. Hozzáadom a kávét és a rumot. Hűtőbe teszem. Ha sűrű krémes, habzsákból kinyomva a kihűlt muffinokra nyomom. Célszerű először a krémet elkészíteni, hogy mire a muffin kihűl, már díszíthessük is. Plusz megfejeltem muffinonként egy fél eredeti párizsi kockával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése