Maga a hal elkészítése nem egy nagy "wasistdas". Csak az alap fűszerek kerültek rá: só. bors, citromlé. A hangsúly a köret egészségesebbre cserélésén volt. Így lett a burgonyapüréből édesburgonyapüré. Az édesburgonya másnéven batáta nem áll rokonságban a mi krumplinkkal, a hajnalkafélék családjába tartozik. Gazdag C-vitaminban,. ásványianyagokban (foszfor, kálium, magnézium, kálcium , vas, szelén stb), B1, B2, B6, E vitamint, valamint fehérjét is tartalmaz. Jó antioxidáns, daganatmegelőző hatással bír. Íze leginkább egy édes sütőtökre emlékeztet, fűszerek közül a frissen reszelt szerecsendió passzol hozzá nagyon jól. Használhatjuk sültkrumpli alternatívájaként, készíthetünk belőle tócsit.
Recept 4 főre:
kb. 1 kg édesburgonya, tej, 5 dkg vaj, só, szerecsendió
A batátát 15 perc alatt megfőzzük sós vízben, majd meghámozzuk, összetörjük, ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése