Recept 24 cm-es kapcsos tortaformához:
225 g teljes kiőrlésű keksz, 100 g olvasztott vaj
500 ml habtejszín, 300 g fehércsoki, 200 g natúr sajtkrém, 50 g porcukor
250 g bogyós gyümölcs (szeder, málna, áfonya), 100 g porcukor, 4 ek. víz
A tortaformát kibéleljük zsírpapírral. A kekszalaphoz a kekszet ledaráljuk, majd elkeverjük a vajjal és a masszát egyenletesen egy kanállal a forma aljába nyomkodjuk. Hűtőbe helyezzük. A fehércsokit vízfürdő felett megolvasztjuk, elkeverjük a sajtkrémet a porcukorral, majd az egészet összeelegyítjük. A tejszínből kemény habot verünk (úgy hogy csúcsot húzzon a habverő), majd óvatosan elkeverjük a fehércsokis-sajtkrémmel. A krémet a kekszre rétegezzük. A gyümölcsöket összeforraljuk a cukorral és 4 ek. vízzel, amíg a gyümi megpuhul, de nem esik szét. Kivesszük a gyümölcsöket, a maradék levet kissé besűrítjük. Tálaláskor a tortát kivesszük a formából, majd a gyümölcsöt és szószt a tetejére halmozzuk ízésesen.
Drága Györcikém!
VálaszTörlésCsak azt sajnálom, hogy nem tudtam megkóstolni ezt a remek művet! Nem mindig a külső számít!
puszi :)